A 2023-as Rolex GMT-Master II vintage hangulatú

Az arany Rolex GMT-Master vagy GMT-Master II nem újdonság. Valójában az évek során számos iteráció vagy hivatkozás történt. Az egyik kedvencem a GMT-Master ref. 16758 – ami szintén Fratello kollégám, Mike tulajdona. Én a teljesen arany GMT-Master II (16718) változatot választanám, mivel szeretem, ha időzónák átlépésekor egyénileg állítható óramutatók vannak.
Amikor 2018-ban a Rolex bemutatta a Stellar Gold GMT-Master II 126715CHNR-t, izgatott voltam, és még mindig az vagyok. Idén azonban a Rolex bemutatta a GMT-Master II család új sárga aranyszínű tagját, a ref. 126718GRNR és egy acél és arany (amit a Rolex “Rolesor”-nak hív) modell, ref. 126713GRNR. ellentétben a korábbi 2018-as Everose és Everose Rolesor modellekkel. A korábbi Everose és Everose Rolesor modellekkel ellentétben az újonnan hozzáadott modellek kizárólag Jubilee pántokkal vannak felszerelve.
A Rolex jubileumi karkötője az egyik legkényelmesebb karkötő, amit valaha viseltem (és felvettem a legjobb karkötőkről szóló áttekintésembe). Van egy Datejust, az első Rolex órám, amelyet 1945-ben szereltek fel. Azóta a Rolex lassan, de hatékonyan fejlesztette a Jubilee szíjat a mai állapotúra – egy puha szíj ikonikus kialakítással (nem csak ezt mondom) és egy Easylink komfort hosszabbító, amely 5 mm-rel növeli a hosszt. A GMT-Master II jubileumi szíjra helyezése ugyanazt a retró hangulatot kölcsönzi neki, mint a korábbi évtizedek “Root Beer” modelljei.
A Jubilee karkötővel ellátott, teljesen arany GMT-Master II mellett a Rolex kéttónusú változatot is kínál (Ref. 126713GRNR). Kollégáim ezt a változatot kicsit jobban szeretik, mint a teljesen aranyat, de mint mindig, most is kialakul a jó ízlés. A viccet félretéve szerintük leginkább azért, mert az előlap szürke fele valamivel jobban passzol az óra acél részéhez. Bizonyos mértékig egyetértek, de azt vettem észre, hogy a valóságban az előlap szürke részét nem is olyan könnyű megkülönböztetni a fekete résztől. És nem bánom mindkét változat fekete-szürke színvilágát. Mostanában jól áll a hajamhoz (vagy ami megmaradt belőle).
Az órabemutatón látott órák közül a 2023-as replika Rolex GMT-Master II modell, mind a teljesen arany, mind a Rolesor volt a legemlékezetesebb számomra. Természetesen más órák fejlettebb technológiával vagy magasabb színvonalú (kézi) kidolgozással rendelkeznek, de itt jön a vonzerő. A Jubilee szíjjal ellátott GMT-Master II egy nagyon vonzó sportóra további bonyodalmakkal.