Queen Elizabeth II Luxus órák

II. Erzsébet királynő a brit népnek szentelte életét, 1952-ben lépett trónra. Ő a leghosszabb ideig uralkodó brit uralkodó, 70 évig uralkodott. A Queennek egy időben legalább 14 karórája volt, és valószínűleg minden idők egyik leghíresebb női óragyűjtője. Döntései gyakran gyakorlatiak és átgondoltak voltak, és soha nem volt célja, hogy feltűnőbbek legyenek, mint gyönyörű ékszerei.
Az órát eredetileg Franciaország egykori elnöke ajándékozta neki, és végül Őfelsége egyik kedvenc időmérőjévé vált. Betartotta azt a hagyományt, hogy a nők nyilvános helyen nem nézhetik az órájukat. Ha erre van szükségük, azt a lehető legdiszkrétebben kell megtenniük.
A királynő gyakran viselte a replika Patek Philippe arany oválist hivatalos megjelenése során. Ideális karóra volt a királynő számára, praktikus, mégis elegáns megjelenéssel. Az Arany Ovál nevét az “aranymetszés”-ről kapta, amely a harmónián, az egyensúlyon és az isteni arányon alapuló képlet, amely gyakran megtalálható a természetben. A modell tökéletesen szimmetrikus ovális tokját tekintve láthatjuk, hogy Patek Philippe miért nevezte el ezt a kollekciót “Gold”-nak. A királynő példája egy selymes fehérarany hálószíjjal, egy gyémánt kerettel és egy 36 ékszerből álló automatikus szerkezettel rendelkezik. Időtlen és kifinomult, akár a királynő.
Nyilvánvaló, hogy Őfelségének kivételes ízlése van a csuklóján lévő órákhoz. Úgy tűnik, ő is rajong Vacheron Constantinért. Kollekciójában egy gyémántkészletű aranykoktél is található, a 4481-es modell.
A gyönyörű fotó II. Erzsébet királynő Patek Philippe 4975/1G-jéről a 2015-ös londoni Saatchi Galéria Patek Philippe Óraművészeti Nagy Kiállításán készült. bagettbe vágott kövek órajelzőként szolgálnak. Lenyűgöző többszálú gyöngy karkötőn hordják, amely magas ékszereket utánoz, akárcsak a koronázási óráját. A királynő többször viselte ezt a lenyűgöző Patek Philippe karórát, egy alkalommal IV. György híres nemzeti tiarájával.
Elterjedt a vélekedés, hogy a királynőnek Jaeger-LeCoultre Reverso is volt, bár úgy tűnik, hogy egyetlen fénykép sem terjedt el róla, hogy azt viselte volna. A Reverso a megfordítható tokjáról ismert, amelyet eredetileg a számlap védelmére terveztek pólómérkőzések közben. Számos alkalommal lefotózták, amint alkalmi öltözéket visel, és bőr karkötőket visel a Cartier különböző arany óráiból. Ismét csak kevés fénykép áll rendelkezésre ennek az állításnak az alátámasztására.